top of page
MAVA Coaching logo

Businesscoaching en consultancy van MAVA Coaching

MAVA Coaching

Coaching vs Consulting

Coaching

Een coach focust op de toekomst en ziet mogelijkheden. Zijn focus blijft steeds gericht op je gewenste uitkomst, je doel. Wat is er moeilijk en hoe kan je dit overwinnen? Er is geen oordeel of veroordeling, geen goed of slecht. Alles wordt afgetoetst aan de hand van dit doel. Werkt het of werkt het niet wat je doet? Zoniet, wat moet je anders doen, denken, voelen, zeggen, zijn, om wel te krijgen wat je wenst.

Businesscoaching en consultancy van MAVA Coaching

Een coach gelooft in jou, gelooft in je doel en begeleidt je om je doel te halen. Een coach heeft geen antwoorden, maar begeleidt je om je eigen antwoorden te vinden. Samen gaan we op ontdekking hoe je doel te bereiken en komen de antwoorden geleidelijk naar boven, uit jezelf. Jij bent de expert van jezelf, van je firma. Een coach is de expert in het begeleiden van je denkproces, het creëren van duidelijkheid, veranderen van perspectief, een verandering in emoties/energie, het veranderen van gewoonten, het veranderen van je communicatie, … allemaal met het doel je gewenste uitkomst te bereiken. Een coach begeleidt, motiveert, viert overwinningen, en geeft eerlijke feedback. Een coach is objectief, behandelt alles vertrouwelijk en heeft geen eigen agenda. Een coach stelt vragen en jij geeft de antwoorden.

Het commitment van de coach ligt bij jouw commitment naar je doel. Daarmee wil ik zeggen: zolang jij een commitment hebt naar je doel toe, naar het halen van een bepaalde uitkomst, heeft de coach een commitment om je te begeleiden dit te halen. Als coach kan ik elke uitdaging aan. Geen enkele uitdaging is te groot of te complex! Omdat dit een process in co-creatie is waarvan jij de inhoudelijke expert bent en de coach de structurele expert.

Consulting

Een consultant is gefocust op het oplossen van problemen. Hij kijkt naar het verleden en rijkt systemen/processen aan die in het verleden in een gelijkaardige situatie gewerkt hebben om een bepaald probleem op te lossen. Een consultant is een expert voor het oplossen van dit specifieke probleem door opleiding of door ervaring. Een consultant geeft de antwoorden en jij stelt de vragen. Een consultant gelooft in zijn/haar methode.

Als je een bepaald probleem hebt of een bepaald doel hebt gesteld en je weet niet hoe daar te geraken, dan neemt naargelang het samenwerkingscontract de consultant een van volgende houdingen aan:

 • Adviserend – de consultant vertelt u welk pad te volgen om te geraken waar je wenst te zijn.

 • Uitvoerend – het pad dat jij kiest wordt dan uitgevoerd door de consultant
   

Het commitment van de consultant ligt bij zijn/haar methode om jouw probleem op te lossen. Wens je een andere methode of heb je een probleem waarvoor de methode van de consultant niet werkt, dan kan de consultant je niet verder helpen en stopt de samenwerking.

Coaching vs consultancy

Coach/cosultant

Als coach/consultant verplaats ik mij tussen beide gebieden. Als coach consultant treed ik als coach op om uit te zoeken wat je precies wilt, zodat je hier alle vrijheid in hebt. Dan treed ik op als consultant/adviseur door een frame aan te bieden van wat werkt om daar te geraken. Als je akkoord gaat dit frame te volgen, dan treed ik terug op als coach om dit frame persoonlijk te maken voor jou en je firma en na engagement, bij de implementatie van je nieuwe strategie en het overkomen van de obstakels tijdens implementatie. 
 

Specifieke business vlakken waar ik als consultant voor kan optreden zijn: Visie, Leiderschap, en het vormen van een Cultuur van gelukkige werknemers, samenwerking en productiviteit.
 

De rol van coach/consultant is eerder Samenwerkend – Als coach begeleid ik EN als consultant adviseer ik, bied ik methodieken aan, denk ik mee en werk samen met jou een bepaalde strategie uit om je doel te behalen. 

info
achtergrond2.jpg

Doel

Mava Coaching – Business en personal coaching voor ondernemers en leiders.
 

Mava Coaching helpt ondernemers en leiders bij het creëren van een inspirerende visie en het bouwen van een hoog presterende, gelukkige en samenwerkende cultuur zodat groei mogelijk en gemakkelijk wordt en je doelen/visie op een fijne manier voor alle betrokkenen behaald worden.
 

Het doel is jezelf en/of je onderneming naar het volgende niveau te tillen op een manier die rekening houdt met het geluk en welzijn van alle betrokkenen.
 

We kijken zowel naar de persoonlijke kant van de ondernemer/leider als naar de groei van het bedrijf. Omdat we uiteindelijk toch allemaal maar mensen zijn met tal van emoties en verlangens en ons leven meer is dan werk alleen. En al deze aspecten in ons leven hebben invloed op elkaar.  Bij MAVA Coaching ben je in goede handen. Je staat er niet langer alleen voor.

MAVA Coaching - Uw partner bij persoonlijke en professionele groei.

Voor wie:

 • Voor ondernemers van kleine tot middelgrote bedrijven
   

 • Voor eenmanszaken met de doelstelling een KMO te worden
   

 • Voor leiders met ambitie en een interesse in persoonlijke groei

persoonlijke en professionele groei
achtergrond2.jpg

Wat:

Programma 1

Creëer je visie voor de komende 3 jaar en zie hoe je bedrijf een versnelling hoger schakelt.

Programma 2

Breng je emoties naar een hogere standaard en koppel je geluk los van de uitkomsten.

Programma 3

Creëer een cultuur van gelukkige werknemers, samenwerking en hoge productiviteit.

Programma 4

Personal coaching
Zeer flexibel en persoonlijk gemaakt programma, samen te bespreken in functie van de coach vraag.

Programma 5

Lift je bedrijf naar het volgende niveau.
Dit is het totaalpakket, waar we een langdurige relatie aangaan om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen. 

WENST U MEER INFO OVER DE PROGRAMMA'S?

AARZEL NIET OM MIJ TE CONTACTEREN.

CONTACT

Wil je meer weten over het aanbod van MAVA Coaching?
Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

bottom of page